![Rich tomato relish Rich tomato relish](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/137a4dfb41648fe58bfef14eb75feb97/Derivates/f261081cf21430bca67d0006c0161b0fd1ab066d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g celery, cut into pieces
- ½ white onion
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, trimmed, to taste
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 500 g fresh tomatoes, cut into halves
- 100 g eggplant, cut into pieces (3 cm)
- 1 apple, cored and cut into halves
- 100 g fresh pineapple, cut into pieces (3 cm)
- 80 g sun dried tomatoes
- 25 g fresh coriander, leaves, roots and stalks cut into pieces
- 8 sprigs fresh thyme, leaves only
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 200 g white vinegar
- 125 g brown sugar
- 125 g tomato paste
- 1 sweet corn cob, kernels removed from cob
- 200 g canned tomatoes, diced
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1430 g
- Kalorie
- 5830.8 kJ / 1393.6 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 319.3 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 53.1 g
- Sód
- 1129.2 mg
Alternatywne przepisy
Quince, burnt tahini custard with blackberry vinegar snow (Ray Capaldi)
4 Std. 25 Min
Beef stock paste
3klst
Plum paste
1 Std.
Custard
10 Min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
48h 20min
Tomato passata
1 godz. 40 min
Pickled vegetables
745 Std.
Tomato relish
2h 10min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 min
Ginger fluff
50 min
Blended mixed vegetable soup
45 分钟
Lemonade scones
25 Min