Galette des rois al cioccolato

Galette des rois al cioccolato

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 50 g di cacao amaro in polvere
  • 300 g di burro congelato, a tocchetti
  • 2 pizzichi di sale
  • 150 g di acqua
Ganache al cioccolato
  • 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 200 g di panna (35% di grassi)
  • 2 tuorli
  • 1 uovo
Terminare la preparazione
  • 1 fagiolo secco
  • 1 uovo sbattuto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 679 kcal / 2826 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 54.9 g
Węglowodany 35.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...