Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di cacao amaro in polvere
- 300 g di burro congelato, a tocchetti
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di acqua
Ganache al cioccolato
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di panna (35% di grassi)
- 2 tuorli
- 1 uovo
Terminare la preparazione
- 1 fagiolo secco
- 1 uovo, sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2826 kJ / 679 kcal / 2826 kJ / 679 kcal
- Białko
- 9.8 g / 9.8 g
- Węglowodany
- 35.8 g / 35.8 g
- Tłuszcz
- 54.9 g / 54.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glassa al cioccolato
20 Min
Mousse al cioccolato per copertura
20 Min
Diamanti al cioccolato
7h 30min
Torta multistrato al limone e fiori di sambuco
5h 30min
Tarte tatin di fichi con salsa dolce al caprino
40min
Cacaruozze
3 godz.
Torta di limone destrutturata
40min
Galette des rois al limone
2h 30min
Girelle al cioccolato
9 Std. 40 Min
Ciambella ricoperta al cioccolato
55min
Torta tipo bocconotto al cioccolato
2h
Torta glassata al cioccolato al vapore
1h 30min