Miniwraps de poulet aux épices et cacahuètes

Miniwraps de poulet aux épices et cacahuètes

4.4 81 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions

Składniki

Le poulet
  • 10 g de gingembre frais
  • 1 gousse d'ail
  • 80 g de sauce de soja japonaise
  • 200 g de lait de coco
  • 40 g de miel
  • 60 g de beurre de cacahuète
  • 1 c. à café rase de curry en poudre
  • 400 g de poulet coupé en lanières de 3 cm env.
Les wraps
  • farine de blé pour le plan de travail
  • 1 c. à café de sel
  • 25 g de beurre
  • 425 g d'eau
  • 8 feuilles de salade verte
  • 100 g de pousses de soja frais
  • 50 g de cacahuètes grillées à sec, salées

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 345.6 kcal / 1449.6 kJ
Białko 19.4 g
Tłuszcz 17.4 g
Węglowodany 27.6 g
Błonnik 216.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...