Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- farine de blé, pour le moule
- 1 pâte brisée maison
- 50 g d'amandes émondées
- 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 500 g d'eau
- 500 g de chair de potiron, coupée en morceaux
- 2 œufs
- 4 jaunes d'œufs
- 150 g de cassonade
- 60 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 1 c. à soupe de rhum
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2235 kJ / 535.6 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêtes de coq
24 Std.
Tarte aux pruneaux
13 godz. 30 min
Tarte à l’orange
6h 5min
Étoiles à la cannelle
1 Std. 30 Min
Gâteau de Pâques
1sa 45 dk
Bruns de Bâle
8 Std. 40 Min
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1 Std. 30 Min
Pai ananas
2 godz.
Gâteau marbré potiron-chocolat
2h 30min
Tarte sucrée au potiron
1 godz.
Läckerli de Bâle
1sa 10 dk
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1h 15min