Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 riñones de ternera en cuartos (aprox. 1 kg)
- vinagre de vino (½ vaso)
- 2 cucharadas de sal gorda
- 300 g de agua (y aprox. 1 litro más para limpiar los riñones)
- 30 g de vinagre
- 3 - 4 chalotas
- 30 g de mantequilla
- 10 g de aceite de girasol
- 70 g de mostaza a la antigua
- 50 g de brandy
- 100 g de vino blanco seco
- 200 g de nata
- 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 6 raciones
- Kalorie
- 8024.4 kJ / 1919.7 kcal
- Białko
- 178.6 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 125.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riñones al jerez
1u.
Hígado encebollado al vino de Jerez
30min
Dulce de batata
45 min
Pollo con tomate y pimiento morrón
30min
Cordero al vino tinto
45 min
Ternera con cebollitas, orejones y ciruelas
1u.
Magret de pato con salsa de granada
45 min
Matambre con salsa de pimiento y ají al maracuyá
30h
Caldereta de cordero
40min
Pimientos agridulces
1 Std. 5 Min
Pollo al vino tinto (Coq au vin)
9h
Escabeche de berenjenas con mejillones
25h 50min