Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 riñones de ternera en cuartos (aprox. 1 kg)
- vinagre de vino (½ vaso)
- 2 cucharada de sal gorda
- 300 g de agua y un poco más para cubrir los riñones
- 30 g de vinagre
- 3 - 4 chalotas
- 30 g de mantequilla
- 10 g de aceite de girasol
- 50 g de brandy
- 70 g de mostaza a la antigua
- 100 g de vino blanco seco
- 200 g de nata
- 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 6 raciones
- Kalorie
- 8024.4 kJ / 1919.7 kcal
- Białko
- 178.6 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 125.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Malfatti de espinacas con setas
40 min
Hígado encebollado al vino de Jerez
30 min
Ossobuco de ternera con risotto al azafrán (Cocción lenta)
4h 15 min
Peras al vino dulce con sabayón
30 min
Puerros en salsa de nata con mejillones y berberechos al vapor
1j
Sabayón
15min
Sabayón
15min
Riñones al jerez
1j
Mollejas de ternera con cebolletas
3sa
Escabeche de berenjenas con mejillones
25 Std. 50 Min
Callos a la asturiana
1j 20 menit
Peras al vino tinto
3h 20 min