Urządzenia i Akcesoria
Vollkorn-Brötchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Stück
Składniki
-
Wasser500 g
-
festkochende Kartoffeln in Würfeln (1 cm) (siehe Tipp)250 g
-
Weizenkörner250 g
-
Milch75 g
-
frische Hefe (40 g)1 Würfel
-
Eier3
-
Weizenmehl250 g
-
Salz2 TL
-
Butter weich, in Stücken60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
15 g
Kalorie
1837 kJ /
439 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
7.6 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vollkorneck
20 godz.
Landbrot Backhausart
2 godz.
Dinkel-Körner-Brötchen
2 godz.
Vitalbrot
1 godz. 10 min
Vollkornspitze
24 godz.
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 godz. 30 min
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 godz. 30 min
Dinkelkeimbrot
72 godz.
Sonnenblumenbrot
1 godz. 20 min
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14 godz.
Dinkelbrot
1 godz. 30 min
Körnerbrötchen
2 godz. 50 min