Landbrot Backhausart

Landbrot Backhausart

4.2 603 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
35 Scheiben

Składniki

  • Weizenkörner
    600 g
  • Wasser kalt
    320 g
  • Hefe (30 g)
    ¾ Würfel
    3 TL Trockenhefe, (12 g)
  • Buttermilch
    200 g
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    150 g
  • Balsamico, dunkel
    1 EL
  • Salz
    2 TL
  • Backmalz (opcjonalnie)
    1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 3 g
Kalorie 291 kJ / 70 kcal
Tłuszcz 0 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...