Urządzenia i Akcesoria
Landbrot Backhausart
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
35 Scheiben
Składniki
-
Weizenkörner600 g
-
Wasser kalt320 g
-
3 TL Trockenhefe, (12 g)Hefe (30 g)¾ Würfel
-
Buttermilch200 g
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten150 g
-
Balsamico, dunkel1 EL
-
Salz2 TL
-
Backmalz (opcjonalnie)1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
291 kJ /
70 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bierbrot
2 godz.
Kürbiskernbrot
3 godz. 30 min
Dunkles Landbrot
3 godz.
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Vitalbrot
1 godz. 10 min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Dinkelkeimbrot
72 godz.
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Sonnenblumenbrot
1 godz. 20 min
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min
Dinkelbrot
1 godz. 30 min
Graubrot
2 godz.