Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Dinkel
- 800 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 20 g Honig
- 300 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- 200 g Vollkorn-Weizengrieß
- 30 g Sonnenblumenöl
- 2 TL Salz
- Sonnenblumenkerne zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1152 kJ / 275 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciabattabrötchen
1 Std. 40 Min
Weizen-Roggen-Brötchen
2 Std. 15 Min
Weizen-Hafer-Brötchen
1 Std. 30 Min
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 Std. 30 Min
Dinkelkeimbrot
72 godz.
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14 godz.
Dinkel-Hafer-Brot
1 Std. 10 Min
Vollkorneck
20h
Körnerbrötchen
2h 50min
Dinkelbrot
1 Std. 30 Min
Vollkorn-Brötchen
2 Std.
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1 Std. 10 Min