Urządzenia i Akcesoria
Dinkel-Körner-Brötchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 Stück
Składniki
-
Dinkel150 g
-
Wasser und etwas mehr zum Bestreichen800 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Honig20 g
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen300 g
-
Vollkorn-Weizengrieß200 g
-
Sonnenblumenöl30 g
-
Salz2 TL
-
Haferflocken, zum BestreuenSonnenblumenkerne zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
1152 kJ /
275 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
4.6 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brötchen sind fertig!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Landbrot Backhausart
2 godz.
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 godz. 30 min
Vitalbrot
1 godz. 10 min
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 godz. 30 min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Dinkelkeimbrot
72 godz.
Sonnenblumenbrot
1 godz. 20 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 godz. 30 min
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14 godz.
Dinkelbrot
1 godz. 30 min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1 godz. 10 min