Urządzenia i Akcesoria
Erdbeer-Curry-Ketchup
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 Flaschen
Składniki
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben10 g
-
Peperoni, rot entkernt1
-
rote Zwiebeln halbiert2
-
Tomaten halbiert700 g
-
Erdbeeren halbiert300 g
-
Rohrzucker250 g
-
Tomatenmark100 g
-
Himbeeressig70 g
-
Curry mild (45 g)3 EL
-
Salz1 TL
-
Paprika edelsüß1 geh. TL
-
Paprika rosenscharf½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Flasche
Białko
9 g
Kalorie
3176 kJ /
758 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
12.8 g
Węglowodany
161 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rhabarber-Limetten-Met für Prosecco
2 godz. 15 min
Erdbeerchutney
35 min
Frub (Fruit Rub)
10 min
Tomatenkern-Konfitüre
25 min
Erdbeer-Curry-Ketchup
40 min
Aprikosensenf
1 godz.
Heidelbeer-Chutney mit Thymian
25 min
Kirsch-Gewürz-Chutney
30 min
Rhabarber-Chutney
1 godz. 30 min
Scharfe Pflaumensauce
50 min
Tomaten-Johannisbeer-Chutney
1 godz. 15 min
Zwiebelkonfitüre
25 min