Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 400 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 350 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 350 g de farine de blé aux céréales
- 15 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1809 kJ / 426 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 76.5 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Petits pains aux raisins
24h
Pâte feuilletée express
2h
Baguette express
2 godz. 35 min
Pain cocotte
2 Std. 20 Min
Miniviennoiseries express
5h 20min
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Pain au chocolat
24h
Petits pains au chocolat
13 Std.
Pâte levée feuilletée
12h 30min
Croissant
16h
Baguette viennoise
4h 25min
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h