Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de parmesan, coupé en morceaux
- 170 g de gruyère, coupé en morceaux
- 30 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 110 g de farine de blé
- 180 g de lait demi-écrémé
- 90 g de mascarpone
- 1 jaune d'œuf
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 œufs battus
- 100 g de chapelure
- 20 g d'huile de tournesol
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 824.3 kJ / 197.5 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Boulettes suédoises aux courgettes
40 Min
Tourte au poulet
2 godz.
La poutine
1 Std. 35 Min
Pain hérisson, au pont-l'évêque, à l'ail et aux noisettes
2h 15 min
Le caribou
5 Min
Frites bouclées avec sauce à l'ail
Brak ocen
Ficelles picardes
2 godz.
Fudge rapide au chocolat et aux amandes
2h 15 min
Pain à effeuiller, lard et cheddar
2u. 35min
Liqueur kiba
30 min
Fondue savoyarde à la tomate
30 min
Pommes de terre farcies
1h 15min