Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de parmesan, coupé en morceaux
- 170 g de gruyère, coupé en morceaux
- 30 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 110 g de farine de blé
- 180 g de lait demi-écrémé
- 90 g de mascarpone
- 1 jaune d'œuf
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 œufs battus
- 100 g de chapelure
- 20 g d'huile de tournesol
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 824.3 kJ / 197.5 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Croque-cake
50min
Bâtonnets de poisson cuits au four avec sauce au potiron
40min
Muffins de spaghetti
55min
La poutine
1 Std. 35 Min
Burger de saumon farci au gruyère et sa salade
1h 5min
Flatbread garni à la mozzarella
45min
Talmouses au brie
1h 5min
Pain hérisson, au pont-l'évêque, à l'ail et aux noisettes
2h 15min
Pain à effeuiller, lard et cheddar
2 godz. 35 min
Ficelles picardes
2 Std.
Flamiche aux chicons et maroilles
2 Std.
Welsh rarebit
30min