Emincé de poulet aux amandes et sauce citron

Emincé de poulet aux amandes et sauce citron

3.7 52 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
8 portions

Składniki

Le poulet aux amandes
  • 800 g de filets de poulet, sans peau taillés en lamelles (2,5 cm de largeur)
  • 1 c. à café de sel
  • 100 g de fécule de maïs
  • 2 - 3 œufs battus
  • 250 - 350 g d'amandes hachées
  • 300 - 400 g d'huile de friture
La sauce au citron
  • 150 g de jus de citron
  • 70 g de vinaigre de vin blanc
  • 80 g de sucre en poudre
  • 100 g d'eau
  • 10 - 15 g de fécule de maïs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 570 kcal / 2382 kJ
Białko 32.76 g
Tłuszcz 37.99 g
Węglowodany 23.42 g
Błonnik 4.45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...