Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le poulet aux amandes
- 800 g de filets de poulet, sans peau, taillés en lamelles (2,5 cm de largeur)
- 1 c. à café de sel
- 100 g de fécule de maïs
- 2 - 3 œufs battus
- 250 - 350 g d'amandes hachées
- 300 - 400 g d'huile de friture
La sauce au citron
- 150 g de jus de citron
- 70 g de vinaigre de vin blanc
- 80 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 10 - 15 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2382 kJ / 570 kcal
- Białko
- 32.76 g
- Węglowodany
- 23.42 g
- Tłuszcz
- 37.99 g
- Błonnik
- 4.45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Epigrammes d'agneau tandoori, polenta au cumin
4 Std. 40 Min
Crevettes sautées aux oignons nouveaux
20min
Bœuf aux cacahuètes
25min
Filet mignon patate douce et mangue
50min
Nectar de papaye, mangue et orange
15 Min
Brochettes de dinde tandoori
50min
Poulet et pommes de terre, sauce miel-soja
45min
Tartelette façon "mojito"
4óra 20p
Chaussons au bœuf, petits pois et oignons nouveaux
1sa 10 dk
Poulet piment-cacahuète
45min
Poulet gingembre-citron
1h 5min
Ailerons de poulet marinés
1 Std. 30 Min