Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g di olio extravergine di oliva
- 85 - 90 g di olive verdi in salamoia, denocciolate
- 400 g di acqua
- 140 g di spinaci baby freschi
- 620 g di farina manitoba
- 10 g di lievito di birra disidratato
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 cucchiaino colmo di sale grosso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2439 kJ / 583 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porcellini focaccina
1h 15min
Focaccia integrale ai fiocchi di latte e zucchine
2 Std. 10 Min
Mezzelune agli spinaci con tacchino e mozzarella
2 Std.
Pizza di patate alle verdure
2 Std.
Focaccia con salsiccia
1 Std. 50 Min
Brioche alle erbe con verdure grigliate e scamorza
5 godz. 30 min
Ciambelline ai formaggi
30 menit
Croissant salati agli spinaci
3 Std.
Mini brioche con mousse al salame e stracchino
6 godz.
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2 Std.
Pizza integrale con crema di asparagi, mascarpone e salmone affumicato
5 godz. 30 min
Pizza alle tre farine
1 Std. 55 Min