Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 120 g água
- 1 c. chá de sal
-
10
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 230 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
Cobertura
- 150 g queijo mozarela
- 2 dentes de alho
- 100 g cebola
- 50 g azeite
- 250 g tomate
- 500 g carne picada
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de orégãos, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 folha de louro
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1321.2 kJ / 315.8 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 595.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolinhas de carne, salada de tomate e coentros
25 Min
Pãezinhos palhaço com hambúrguer
2h
Guisado de frango – na sanduíche
2h 55min
Bolinhos de queijo e batata
1 Std.
Focaccia recheada
1 Std. 25 Min
Penne integral com frango e molho de laranja
1 Std.
Batatas-doces recheadas com peru
30 Min
Tagliatelle de cenouras e curgetes
35 Min
Hambúrgueres de frango com gratinado de legumes
55 Min
Massa com salmão e azeite de hortelã
40min
Orzo com frango e pesto
35 Min
Lombinhos de porco com molho de tomate
1 Std. 30 Min