Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sobras de pão
- 10 g coentros
- ½ limão (casca, só a parte amarela)
- 1500 g água
- 1 c. chá de sal
- 1 fio de azeite
- 500 g esparguete
- 80 g cebola
- 2 dentes de alho
- 2 latas de sardinha em azeite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2575.2 kJ / 615.5 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 112 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 777.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de bacalhau com espinafres e feijão
30min
Massa com frango e orégãos
30min
Arroz de atum com espinafres e feijão
25 min
Massa com frango e tomate seco
45min
Alheiras ao vapor com arroz de grelos
30min
Conchas de frango e tomate
40min
Arroz de atum com coentros
40min
Salada com mini-hambúrgueres de atum
20 min
Arroz com bacalhau, ovo e salsa
1h
Fettuccini com frango e ervilhas
35 Min
Arroz com cogumelos, nabiças e linguiça
35 Min
Penne com molho de tomate e chouriço
25 min