Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cogumelos desidratados
- 250 g água, mais q.b. p/ hidratar e cozer
- 30 g brandy
- 25 g azeite
- 450 g feijão-branco cozido escorrido
- 75 g bacon em cubos
- 80 g cenoura cortada em pedaços
- 4 dentes de alho
- 1 c. chá de sal
- 4 pés de tomilho, só as folhas
- 50 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 991.6 kJ / 237 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 489.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30min
Creme de abóbora e tomate
35 Min
Creme de ervilhas da avó Adília
35 Min
Sopa de tomate e lentilhas
35 Min
Creme de brócolos e couves-de-bruxelas
50min
Creme de agrião e ervilhas
45min
Creme de batata-doce
40min
Creme de castanha e caril
50min
Creme de feijão-manteiga e pesto
35 Min
Sopa de tomate com grão, lentilhas e coentros
40min
Creme de batata-doce e curgete
40min
Creme de abóbora e hortelã
40min