Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla morada
- 10 g de chile serrano
- 10 g de perejil fresco
- 20 g de cilantro
- 10 hojas de epazote
- 220 g de jitomate
- 70 g de aceite de oliva
- 30 g de vinagre de manzana
- 1 cucharadita de sal
- 20 g de miel
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 250 g de agua
- 100 g de granos de elote
- 300 g de frijoles negros cocidos
- aguacate, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 804 kJ / 191 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz al cilantro
35 Min
Tabule de quinoa
10 min
Ensalada de arroz integral alto en proteína TM6
55min
Crema vegana de cilantro y espinacas
25 min
Boloñesa de lentejas
35 Min
Keppe de quinoa
1h
Tabule
30min
Ensalada de quinoa con tofu
55min
Estofado Africano occidental de maní
50min
Minestrone
45min
Sopa de garbanzo, kale y calabacita
30min
Curry de lentejas (dahl)
30min