Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla morada
- 10 g de chile serrano
- 10 g de perejil fresco
- 20 g de cilantro
- 10 hojas de epazote
- 220 g de jitomate
- 70 g de aceite de oliva
- 30 g de vinagre de manzana
- 1 cucharadita de sal
- 20 g de miel
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 250 g de agua
- 100 g de granos de elote
- 300 g de frijoles negros cocidos
- aguacate, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 804 kJ / 191 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ceviche de hongos
10min
Sopa de acelgas con quinoa
1u.
Tabule de quinoa
10min
Falafel de coliflor y lentejas rojas
2h 30min
Lasaña de berenjena
1u.
Bolas de hongos shiitake con aderezo de miso y tahini
1u. 20min
Croquetas de coliflor
35min
Calabacitas rellenas al vapor
40min
Ensalada fresca de quinoa
25min
Sopa de frijoles Toscana
50min
Dip de queso y rábano
5 Min
Crema de betabel
40min