Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 robalo médio amanhado (1000 g aprox.)
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 30 g coentros
- 500 g sobras de pão de Mafra
- 400 g cebola
- 6 dentes de alho
- 100 g azeite
- 350 g água
- 100 g vinho branco
- 600 g tomate cortado em quartos
-
1
c. chá de caldo de peixe
lub 1 cubo de caldo de peixe - 1 ovo
- 400 g ovas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3789.6 kJ / 905.7 kcal
- Białko
- 96.1 g
- Węglowodany
- 53.4 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 790.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Açorda alentejana de bacalhau
30 Min
Arroz de tamboril
35 dk
Açorda de bacalhau com tomate
25 Min
Arroz de lingueirão
2h 35min
Canja de maruca
35 dk
Caldo de bacalhau
30 Min
Sopa rica de peixe
2 Std. 30 Min
Abóbora-manteiga com bacalhau e camarão
2h
Empada de pato com alho francês
13 Std. 10 Min
Arroz de chocos com tinta
1 Std. 10 Min
Açorda de marisco
30 Min
Sopa de cação
40 dk