Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cabrito
- 3 c. chá de sal grosso
- 6 dentes de alho
- 2 malaguetas (opcjonalnie)
- 100 g banha
- 2 c. chá de colorau
- 200 g vinho branco
- ½ cabrito (2500 g aprox.)
- 10 pés de tomilho
- 2 folhas de louro
- 1 pitada de pimenta
- 200 g água
Migas
- 500 g pão alentejano de véspera, cortado em pedaços pequenos
- 50 g azeite
- 3 dentes de alho
- 15 g coentros
- 1500 g água
- 1 c. chá de sal
- 200 g espargos verdes cortados em pedaços pequenos
- 3 gemas de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3500 kJ / 836 kcal
- Białko
- 62 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 40 g
Alternatywne przepisy
Cabrito assado
16h
Perna de borrego com crosta de ervas e puré de couve-flor e pera
2u. 5min
Tamboril à americana
40 min
Sela de borrego com migas de espargos
9 godz. 25 min
Favas guisadas
50 min
Raia alhada
40 min
Peru de Natal Recheado
19 godz.
Creme de marisco
50 min
Lulas recheadas
1u. 15min
Choquinhos à Bulhão Pato
30min
Migas alentejanas com entrecosto
1u. 30min
Açorda de marisco
30min