Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 100 g sobras de pão
- 40 g coentros
- 30 g manteiga
- 80 g farinha tipo 65
- 600 g leite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
Rolo de bacalhau
- 240 g cebola cortada em pedaços
- 4 dentes de alho
- 50 g azeite
- 450 g bacalhau demolhado e desfiado
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
- 800 água
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 357 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rolo de pescada e salmão
1h 15 min
Torta de bacalhau
1h
Bacalhau com espinafres e cenoura e Creme de curgete e cenoura
1h
Torta de bacalhau
2h 15min
Bacalhau espiritual
50min
Empadão de peixe
1h
Rolo de bacalhau com broa
50min
Gratinado de peixe
1h 10min
Pudim de peixe da avó Titão
2h 30 min
Bacalhau à abade de Priscos
50min
Fofo de peixe
1h 10min
Koulibiac - Lombo de salmão em massa folhada
1h 25min