Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crocante
- 60 g manteiga
- 60 g açúcar
- 100 g farinha tipo 55
Molho
- 60 g sumo de limão
- 180 g açúcar
- 45 g amido de milho
- 500 g frutos vermelhos frescos
Bolo
- 300 g leite
- 60 g sumo de limão
- 380 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 240 g açúcar
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- ½ c. chá de bicarbonato de sódio
- 250 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 1 pitada de sal
- 2 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 408 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de chocolate e framboesa
2 Std. 45 Min
Piza de chouriço, mozarela e rúcula
55 min
Tarteletes de ameixa e amêndoa
1h 20min
Victoria cake
40 min
Ratatouille em massa folhada
50 min
Bolo de amêndoa e chocolate
50 min
Tarte de chocolate e avelã
1u. 10min
Bolo zebra
55 min
Piza de atum
1u. 30min
Bolo de noz, cenoura e canela
1 Std. 40 Min
Bolo de cenoura delicioso
50 min
Bolo de chocolate e noz
1h