Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g água
- 70 g azeite
-
15
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco (5 g aprox.) - 10 g açúcar amarelo
- 500 g farinha tipo 65
- 1 ½ c. chá de sal
Recheio
- 150 g queijo flamengo cortado em pedaços
- 100 g cebola
- 1 dente de alho
- 50 g cenoura
- 30 g azeite
- 200 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- 150 g fiambre em cubos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1281.3 kJ / 306.3 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 735.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pães de leite ao vapor com chocolate
3h 30min
Nogat de amendoim
20 Min
Bolachas de cacau
1sa 30 dk
Mini ninhos de chocolate
1sa 30 dk
Bolachas panda
1 Std. 5 Min
Trufas energéticas
10 Min
Enroladinhos de queijo e fiambre
55 Min
Brioche com creme de chocolate e avelã
2h
Piza com creme de chocolate e avelã
1sa
Minibolos de chocolate
35 dk
Piza enrolada
1 Std. 15 Min
Piza de atum
1sa 30 dk