Urządzenia i Akcesoria
Lentils and Rice with Fried Onions (Mujadarrah)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions
Składniki
-
water1400 g
-
dried green lentils300 g
-
fine sea salt2 ½ tsp
-
long grain rice150 g
-
ground black pepper to taste½ - ¾ tsp
-
onions quartered620 g
-
unsalted butter20 g
-
brown sugar1 Tbsp
-
100 g sour creamgoat's milk yoghurt100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
23 g
Kalorie
2155 kJ /
515 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
16 g
Węglowodany
72 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sweet Potato and Spinach Cakes
30 min
Aubergine Bhurta
30 min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1 godz. 40 min
Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)
30 min
Masala Kaddu (Pumpkin Curry)
40 min
Florentine-style Spelt Pizza - Pizza fiorentina con farina di farro
1 godz. 20 min
Cauliflower and Date Tagine
55 min
Persian Frittata (Kuku Sabzi)
50 min
Quinoa Broth
35 min
Quinoa and Vegetable Bowl with Tahini Dressing
40 min
Aloo Beetroot Tikki
1 godz.
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50 min