![Lentils and Rice with Fried Onions (Mujadarrah) Lentils and Rice with Fried Onions (Mujadarrah)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c30031e3-3491-4ba1-a912-e5889e2ba188/Derivates/2a89d197-fd29-42c3-96f2-77159ab68320.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g water
- 300 g dried green lentils
- 2 ½ tsp fine sea salt
- 150 g long grain rice
- ½ - ¾ tsp ground black pepper, to taste
- 620 g onions, quartered
- 20 g unsalted butter
- 1 Tbsp brown sugar
-
100
g goat's milk yoghurt
lub 100 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2155 kJ / 515 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 16 g
Alternatywne przepisy
Aubergine Bhurta
30 dk
Tabbouleh-stuffed Peppers
50min
Persian Dill and Lima Bean Rice with Pomegranate
40min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 Std. 30 Min
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Lentil puree (moujadarra)
1 godz. 25 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2sa 30 dk
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Spiced Moroccan Lentil Soup
40min
Lentil purée (Moujadarra)
1 Std. 20 Min
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 dk
Tabbouleh
2 godz. 15 min