Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g water
- 300 g dried green lentils
- 2 ½ tsp fine sea salt
- 150 g long grain rice
- ½ - ¾ tsp ground black pepper, to taste
- 620 g onions, quartered
- 20 g unsalted butter
- 1 Tbsp brown sugar
-
100
g goat's milk yoghurt
lub 100 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2155 kJ / 515 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 16 g
Alternatywne przepisy
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 godz. 30 min
Lentils with Rice- Fakes Moutzentra
45 min
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Lentil puree (moujadarra)
1h 25min
Red lentil soup with cumin
55 min
Creamy carrot and lentil soup
35min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1h 40 min
Tabbouleh-stuffed Peppers
50min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min
Portuguese Leeks
45 min
Artisan Plant Pizza
35min