Pizza con la zucca

Pizza con la zucca

5.0 3 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • 150 g di grano in chicchi
  • 200 g di acqua
  • ½ cubetto di lievito fresco (20 g)
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 250 g di farina
  • 25 g di olio di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
Farcitura
  • 1 cipolla rossa (70 g), ad anelli
  • 300 g di zucca Red Kuri a pezzi (circa 5 mm)
  • 100 g di pancetta a cubetti
  • 20 g di olio di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di rosmarino, secco
  • 150 g di formaggio Gruviera a pezzi
  • 150 g di mela acidula tagliata in quattro spicchi
  • 200 g di crème fraîche, min 30% di grassi
  • ½ mazzetto di erba cipollina fresca tagliata finemente (circa 5 g)
  • ½ cucchiaino di pepe macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 829 kcal / 3472 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 82 g
Błonnik 9.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...