Pizza con la zucca

Pizza con la zucca

5.0 3 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • di grano in chicchi
    150 g
  • di acqua
    200 g
  • di lievito fresco (20 g)
    ½ cubetto
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di farina
    250 g
  • di olio di oliva
    25 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Farcitura
  • cipolla rossa (70 g), ad anelli
    1
  • di zucca Red Kuri a pezzi (circa 5 mm)
    300 g
  • di pancetta a cubetti
    100 g
  • di olio di oliva
    20 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di rosmarino, secco
    ½ cucchiaino
  • di formaggio Gruviera a pezzi
    150 g
  • di mela acidula tagliata in quattro spicchi
    150 g
  • di crème fraîche, min 30% di grassi
    200 g
  • di erba cipollina fresca tagliata finemente (circa 5 g)
    ½ mazzetto
  • di pepe macinato
    ½ cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 829 kcal / 3472 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 82 g
Błonnik 9.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...