Pere a vapore con salsa al cioccolato e cardamomo
TM5 TM6

Pere a vapore con salsa al cioccolato e cardamomo

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 400 g di acqua
  • 300 - 400 g di pere mature (3-4), sbucciate, a metà e private del torsolo
  • 100 g di cioccolato fondente (50% di cacao), a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di panna (35% di grassi)
  • 1 cucchiaino di miele
  • 1 ½ cucchiaino di cardamomo in polvere
  • 50 g di mandorle a lamelle, tostate
    lub 50 g di pistacchi al naturale sgusciati, tostati

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1480 kJ / 354 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy