Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro, non salato morbido, per ungere
Impasto
- 100 g di mandorle, pelate
- 100 g di nocciole
- 150 g di zucchero
- 2 bustine di zucchero vanigliato
- 250 g di farina
- 1 pizzico di sale
- 1 bustina di scorza di limone, grattugiata
- 200 g di burro, non salato, morbido, a pezzi (2 cm)
- 1 uovo
Farcia e finitura
- 400 g di confettura di fragole
-
2
cucchiai di acqua
lub 2 cucchiai di rum - mandorle affettate a lamelle tostate, per cospargere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1910 kJ / 456 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 10 mg
Alternatywne przepisy
Knöpfli
50min
Marmellata di albicocche per la dispensa
Brak ocen
Crostata al rabarbaro
55min
Chutney di mango
1h
Pizza con la zucca
1h
Succo di primavera
Brak ocen
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Cake al limone sofficissimo
1h 30min
Vellutata di zucca e cocco
45 Min
Torta di carote
1h 10min
Insalata arcobaleno veloce
10min
Torta di mele
1h 30min