Torta di Linz

Torta di Linz

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 pezzi

Składniki

  • burro, non salato morbido, per ungere
Impasto
  • di mandorle pelate
    100 g
  • di nocciole
    100 g
  • di zucchero
    150 g
  • di zucchero vanigliato
    2 bustine
  • di farina
    250 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di scorza di limone, grattugiata
    1 bustina
  • di burro, non salato morbido, a pezzi (2 cm)
    200 g
  • uovo
    1
Farcia e finitura
  • di confettura di fragole
    400 g
  • di acqua
    2 cucchiai
    2 cucchiai di rum
  • mandorle affettate a lamelle (opcjonalnie) tostate, per cospargere

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 456 kcal / 1910 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 10 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...