Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 280 g di acqua
- ½ cubetto di lievito di birra fresco (circa 20 g), sbriciolato
- 250 g di farina integrale di spelta pura
- 200 g di farina semibianca
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 100 g di nocciole
Lavorazione
- 1 cucchiaio di farina semibianca
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1380 kJ / 330 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Crostata di mele
1 Std. 15 Min
Spuma ai mirtilli
10 dk
Pane di spelta (con pezzo scottato)
11h
Pane a fisarmonica alle erbe
1h 20min
Pancake al grano saraceno e farro con banane
25 min
Cuchaule (Pane allo zafferano)
2h 30min
Tajine di agnello con albicocche e miele
1h 30min
Pane rustico
2 Std.
Cake al limone
1 godz. 5 min
Corona dei Re Magi
2 Std. 15 Min
Biscotti alle mandorle
40min
Pane bigio in casseruola
2h 25min