Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g oliwy z oliwek (patrz wskazówka)
lub 250 g oleju z pestek winogron - 70 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej, odsączonej z zalewy
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 1 jajko
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 opakowanie szafranu (0,1 g)
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki chili, mielonego
- 5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 974 kJ / 233 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Satay z sosem orzechowym
1 Std. 55 Min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 Min
Kremowe aïoli na żółtkach
10 min
Pâté z kurzych wątróbek
3 Std. 30 Min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Majonez curry
10 min
Dressing limonkowo-miętowy
10 min
Salsa Verde
15 Min
Dip z karczochów i tofu
5 Min
Dressing orientalny
10 min
Lassi z kiełkami
20 min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40 min