Urządzenia i Akcesoria
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
½ łyżeczki soli plus 2 szczypty
-
300 g bobu, świeżego
-
300 g zielonego groszku, świeżego
-
20 g miodu lipowego, płynnego
-
400 g gruszkę pokrojonych w 2 cm słupki
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty cynamonu, mielonego
-
2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 szczypty papryki słodkiej, mielonej mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10.9 g
Kalorie
784 kJ /
187 kcal
Tłuszcz
0.8 g
Błonnik
11.3 g
Węglowodany
44.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Gotowanie na parze bobu (1000 g)
30 min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25 min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 min
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
55 min
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 min
Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej
45 min
Sałatka z kalafiorem romanesco, gruszką i serem roquefort
25 min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
45 min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min
Zapiekanka z kalafiora
55 min