
Urządzenia i Akcesoria
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
wody1000 g
-
soli plus 2 szczypty½ łyżeczki
-
bobu, świeżego300 g
-
zielonego groszku, świeżego300 g
-
miodu lipowego, płynnego20 g
-
gruszek pokrojonych w 2 cm słupki400 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
cynamonu, mielonego2 szczypty
-
imbiru, suszonego, mielonego2 szczypty
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
papryki słodkiej, mielonej mielonej2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
187 kcal /
784 kJ
Białko
10.9 g
Tłuszcz
0.8 g
Węglowodany
44.7 g
Błonnik
11.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gotowanie na parze bobu (1000 g)
30 min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25 min
Gotowanie jajek
20 min
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 min
Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej
45 min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
1 godz.
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Pikantny brokuł z kokosową posypką
35 min
Makaron penne z małżami
1 godz. 5 min
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45 min
Hummus z bobu
1 godz.
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min