Wersje kompatybilne
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- ½ łyżeczki soli, plus 2 szczypty
- 300 g bobu, świeżego
- 300 g zielonego groszku, świeżego
- 20 g miodu, lipowego, płynnego
- 400 g gruszek, pokrojonych w 2 cm słupki
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty cynamonu, mielonego
- 2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 2 szczypty papryki słodkiej, mielonej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 784 kJ / 187 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Błonnik
- 11.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55min
Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski
45 min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min
Hummus z bobu
1 godz.
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 min
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
45 min
Sardynki w paczuszkach z sałatką z fasoli szparagowej
1 godz.
Ziemniaczki śródziemnomorskie
2 godz. 30 min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
1 godz.
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Ratatouille z bobem
1 godz.
Gotowanie jajek
20 Min