Urządzenia i Akcesoria
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
½ łyżeczki soli plus 2 szczypty
-
300 g bobu, świeżego
-
300 g zielonego groszku, świeżego
-
20 g miodu lipowego, płynnego
-
400 g gruszkę pokrojonych w 2 cm słupki
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty cynamonu, mielonego
-
2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 szczypty papryki słodkiej, mielonej mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10.9 g
Kalorie
784 kJ /
187 kcal
Tłuszcz
0.8 g
Błonnik
11.3 g
Węglowodany
44.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jajka w kokilkach na parze
45 min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 min
Gotowanie jajek
20 min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 min
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 5 min
Tabbouleh z bobem
50 min
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1 godz.
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 min
Ziemniaczki śródziemnomorskie
2 godz. 30 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 godz.
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min