
Urządzenia i Akcesoria
Salsa Verde
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście30 - 40 g
-
cebuli przekrojonej na pół (patrz wskazówka)60 - 100 g
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy40 g
-
filety z anchois, w oleju odsączone z zalewy3
-
oliwy z oliwek60 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego25 g
-
octu balsamicznego10 g
-
soli (opcjonalnie)1 szczypta
-
sosu Worcestershire1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
152 kcal /
636 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
2 g
Błonnik
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY I DIPY
14 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Guacamole z mango i żurawiną
20 min
Gremolata z parmezanem
5 min
Chutney z mango
40 min
Kawior z bakłażana
50 min
Anchoiada
10 min
Pesto z bazylii
10 min
Guacamole
15 min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Sałatka tabbouleh
1 godz. 40 min
Pasta z bakłażana
55 min