Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 30 - 40 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 60 - 100 g cebuli, przekrojonej na pół (patrz wskazówka)
- 40 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 3 filety z anchois, w oleju, odsączone z zalewy
- 60 g oliwy z oliwek
- 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 10 g octu balsamicznego
- 1 szczypta soli (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka sosu Worcestershire
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 636 kJ / 152 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guacamole
15 Min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 Std. 5 Min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 Std. 10 Min
Gremolata z parmezanem
5 Min
Pikantne aïoli
15 Min
Sos salvitxada
1 Std. 25 Min
Chutney BBQ z whisky
1 Std. 35 Min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 Std. 35 Min
Sałatka z ogórków z sezamem i wakame
1 Std.
Sos z czerwonego wina
40 Min
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50 Min
Pasta à la Norma
50 Min