Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 30 - 40 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 60 - 100 g cebuli, przekrojonej na pół (patrz wskazówka)
- 40 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 3 filety z anchois, w oleju, odsączone z zalewy
- 60 g oliwy z oliwek
- 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 10 g octu balsamicznego
- 1 szczypta soli (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka sosu Worcestershire
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 636 kJ / 152 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z pieczonego bakłażana
1h 50min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 Std. 40 Min
Pesto z bazylii
10 Min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 Std. 35 Min
Karmelizowany por
20 min
Sycylijska caponata
30 min
Pikantne aïoli
15min
Pasta Taramosalata
15min
Pesto sezamowe
10 Min
Spaghetti z kaparami i anchois
35 min
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20 min
Pasta z bakłażana
55 min