Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble
- 200 g broa de milho partida em pedaços
- 50 g azeitonas pretas s/ caroço
- 50 g azeite
Recheio
- 100 g cebola
- 4 dentes de alho
- 30 g azeite
- 300 g tomate fresco cortado em quartos
- 1 folha de louro
- 100 g pimento verde cortado em cubos
- 100 g pimento vermelho cortado em cubos
- 20 g vinho branco
- 4 postas de bacalhau demolhado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 338 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble de banana e pera
30min
Bacalhau em lascas com crosta de coco e puré de verdes
55 min
Galete de tomate
45 Min
Salmão à florentina
45 Min
Bacalhau com puré de grão e batata doce
35 min
Crumble de abóbora, batata-doce e curgete
50 Min
Caril do mar
45 Min
Empadão de feijão-branco com atum
40 Min
Embrulhos de pescada e presunto gratinados com esparregado de ervilhas
1 Std. 5 Min
Bacalhau com grão e broa
45 Min
Bacalhau de forno
1 Std.
Bacalhau com espinafres e cenoura
50 Min