Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g postas de garoupa
- Sal q.b. p/ temperar
- 4 dentes de alho
- 50 g azeite
- 100 g cebola cortada em rodelas
- 80 g chouriço cortado em rodelas
- 1 folha de louro
- 200 g tomate maduro cortado em pedaços
- 100 g pimento vermelho cortado em cubos
- 50 g vinho branco
- 5 folhas de manjericão picado
- 30 g azeitona preta s/ caroço
- 1 malagueta cortada em rodelas
- 700 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1407.5 kJ / 336.4 kcal
- Białko
- 37.1 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 300.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombos de red fish com azeite, alho e coentros
40 min
Filete de garoupa à Portuguesa
40 min
Poejada
45min
Lombo de salmão com crosta de ananás e cuscuz tropical
45min
Douradas ao vapor
40 min
Besugo grelhado com salada de feijão-frade
30min
Peixe ao sal aromatizado
1h 35min
Robalos com feijão-verde
30min
Raia alhada
40 min
Peixe à putanesca
30min
Carapaus alimados
24 Std.
Dourada com cebolada e batatinhas novas
45min