Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 - 900 g de agua
- 1 hoja de laurel seca
- 1 cucharada de sal
- 500 g de camarones frescos
- 1 cucharada de sal gorda
- 300 - 400 g de cubitos de hielo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 692 kJ / 166 kcal
- Białko
- 33.75 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Papas cambray al vapor (300-600 g) en cestillo
35 min
Filetes de pescado al vapor (2-3)
25 min
Cacahuates o nueces picados gruesos (100-200 g)
5 menit
Cebolla picada (30-70 g)
5 menit
Champiñones enteros al vapor (400-500 g) en Varoma
25 min
Champiñones enteros al vapor (100-300 g) en cestillo
15 menit
Manzanas al vapor (500 g) en Varoma
25 min
Champiñones en cuartos al vapor (400-500 g) en Varoma
25 min
Ensopado de Borrego
25h 10min
Cuartos de pera al vapor (200-400 g) en cestillo
15 menit
Especias molidas
5 menit
Hierbas picadas (5 g)
5 menit