Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 290 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 1 pizzico di zucchero
- 250 g di farina tipo 00
- 250 g di farina manitoba
- 1 cucchiaino di sale
- scamorza affumicata a cubetti q.b.
- prosciutto cotto q.b.
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2154 kJ / 515 kcal / 2154 kJ / 515 kcal
- Białko
- 14.6 g / 14.6 g
- Węglowodany
- 39 g / 39 g
- Tłuszcz
- 33.4 g / 33.4 g
- Błonnik
- 1.3 g / 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia ripiena alla mozzarella
50 Min
Bomboloni al forno
3h 35min
Calzone
2 godz. 50 min
Panzerotti alla romana
55 Min
Palline di pane fritte
3 godz. 15 min
Ravioli fritti salati
1 Std. 5 Min
Pan di Spagna salato pomodori, crudo e mozzarella
3 godz. 30 min
Ciambelle di Carnevale
4hod. 5min
Besciamella veloce
15 min
Pizzette fritte
1h 55min
Calzoni fritti napoletani
2 Std. 30 Min
Gnocco fritto
1 Std. 5 Min