Panzerotti gustosi ai peperoni

Panzerotti gustosi ai peperoni

4.5 47 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porzioni

Składniki

Impasto
  • 220 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero (opcjonalnie)
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • 20 g di lievito di birra fresco sbriciolato
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato, (8 g)
  • 200 g di farina di forza (manitoba)
  • 200 g di farina tipo 0
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
Ripieno
  • 120 g di mozzarella sgocciolata e a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di salame piccante
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 100 g di peperoni gialli a pezzi (1-2 cm)
  • 100 g di peperoni rossi a pezzi (1-2 cm)
  • 150 g di pomodori, tipo San Marzano senza semi e a pezzi
  • 1 rametto di basilico fresco le foglie lavate ed asciugate

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 421 kcal / 1761 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 17.6 g
Węglowodany 54.3 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...