Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buchtelteig:
-
100
g Dinkelkörner
lub 100 g Weizenkörner - 400 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 200 g Milch
- 120 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- ½ - 1 TL Salz
- 1 Prise Zucker
Füllung und Fertigstellung:
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- ½ Bund Basilikum, abgezupft
- ½ rote Chilischote, frisch, entkernt
- 120 g Walnüsse, ohne Schale
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 200 g Gorgonzola, in 24 Würfeln
- Butter, weich, zum Bestreichen
Eier-Schnittlauch-Salat:
- 150 g Saure Sahne
- 50 g Olivenöl
- 25 g Apfelessig
- 2 Prisen Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 3 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- 6 Eier, hart gekocht, halbiert
- Paprika edelsüß
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4020 kJ / 961 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Błonnik
- 5.9 g
Alternatywne przepisy
Apfelstrudeleis
15 Min
Schupfnudeln mit Sauerkraut
1 Std.
Sattmacher-Pizza
1 Std.
Waldorfsalat
30 Min
Waldorfsalat
30 Min
Sauerkraut-Stangenbrot
2 Std.
Apfel-Zwiebel-Brot
2hod. 20min
Gurken-Schinken-Pfannkuchen
1h 10min
Gurkensauce
10 Min
Kartoffelschmarrn
45 Min
Eiersalat
50 Min
Vegetarische Leberwurst
15 Min