![Ziegenkäse-Terrine mit Oliven Ziegenkäse-Terrine mit Oliven](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CA5AEA44-0D55-4CD7-815A-F34BCC23D489/Derivates/0DFEC5E8-C2C7-4771-850D-A2B32A7F859D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Oliven, schwarz, entsteint
- 150 g Tomaten, geviertelt, entkernt
- 50 g Oliven, grün, entsteint
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- 200 g Wasser
- 25 g Zitronensaft
- 3 geh. TL Agar-Agar (z.B. von Natura)
- 300 g Ziegenfrischkäse (z.B. von Chavroux)
-
250
g Ricotta
lub 250 g Quark, 20% Fett - 15 g Olivenöl
- 2 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Scheiben Bauernbrot oder Schwarzbrot (ca. 120 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 755 kJ / 181 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Kalte Avocadosuppe mit gebratenen Tomaten
20 min
Focaccia mit Birnen und Gorgonzola
2 Std. 15 Min
Roastbeef-Schiffchen
6 Std.
Kürbiskernparfait
5h 45min
Gemüsepastete in Filoteig
1 Std. 20 Min
Spinat-Soufflé mit Käse
45 min
Zwiebelsuppe
1 godz.
Birnen-Walnuss-Terrine
5h 20min
Kürbiskernpesto
10min
Marinierte Möhren
50 min
Garnelencocktail
30 min
Zabaglione
15min