Ziegenkäse-Terrine mit Oliven

Ziegenkäse-Terrine mit Oliven

4.0 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 20 min
10 Scheiben

Składniki

  • Oliven, schwarz, entsteint
    50 g
  • Tomaten geviertelt, entkernt
    150 g
  • Oliven, grün, entsteint
    50 g
  • Schnittlauch in Röllchen
    1 Bund
  • Wasser
    200 g
  • Zitronensaft
    25 g
  • Agar-Agar (z.B. von Natura)
    3 geh. TL
  • Ziegenfrischkäse (z.B. von Chavroux)
    300 g
  • Ricotta
    250 g
    250 g Quark, 20% Fett
  • Olivenöl
    15 g
  • Salz
    2 Prisen
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Bauernbrot oder Schwarzbrot (ca. 120 g)
    2 Scheiben

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 6 g
Kalorie 755 kJ / 181 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...