Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Oliven, schwarz, entsteint
- 150 g Tomaten, geviertelt, entkernt
- 50 g Oliven, grün, entsteint
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- 200 g Wasser
- 25 g Zitronensaft
- 3 geh. TL Agar-Agar (z.B. von Natura)
- 300 g Ziegenfrischkäse (z.B. von Chavroux)
-
250
g Ricotta
lub 250 g Quark, 20% Fett - 15 g Olivenöl
- 2 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Scheiben Bauernbrot oder Schwarzbrot (ca. 120 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 755 kJ / 181 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Würzige Aioli mit Sherry
40 Min
Ceviche vom Bachsaibling mit Limettencreme
4 godz. 30 min
Birnen-Walnuss-Terrine
5 godz. 20 min
Cheddarsoufflé mit Fenchel-Granatapfel-Salat
40 Min
Ricotta-Terrine mit Basilikum
5 godz.
Spargel-Scampi-Terrine
10 Std.
Apfel-Calvados-Sorbet
5 godz. 30 min
Knusprige Spargelröllchen mit Asia-Sauce
1h
Feta-Cashew-Kugeln
20min
Manchegocreme mit Cherry-Tomaten und schwarzen Oliven
30 menit
Portobello Mediterrano
25 Min
Knusprige Spinattaschen mit Roquefort
25 Min