Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1060 g water
- 20 g lime juice
- 500 g white fish fillets, cut in pieces (3-4 cm)
- 1 tsp black peppercorns
- 2 tsp chilli powder
- 1 cinnamon stick, broken in pieces
- 4 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 garlic cloves
- 2 - 4 fresh green chillies, deseeded if preferred
- 10 - 12 fresh curry leaves
- 1 Tbsp tamarind paste
- 100 g coconut cream
- 1 tsp fine sea salt
- 2 - 3 pandan leaves (see tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 896 kJ / 213 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Miso Cod with Broccoli Rice
25 min
Hot and Sour Prawn Soup
15 Min
Tom Yum with Prawns
25 min
Baked Thai Fishcakes with Chilli Lime Dipping Sauce
1h 40min
Squid with Ginger and Soy
40 min
Asian Steamed Side of Salmon
1 godz. 45 min
Hake and Prawn Burger
15 Min
Seafood Laksa
25 min
Seafood Korma
40 min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 min
Prawn Bhuna
30 min
Keralan Fish Curry
30 min