Urządzenia i Akcesoria
Chipsy z rozmarynem i tymiankiem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
100 g kaszy kukurydzianej, drobnej
-
100 g mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
100 g mleka
-
50 g oleju słonecznikowego
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
894 kJ /
214 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasteczka z wróżbą
1 godz. 20 min
Domowe lizaki
40 min
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2 godz. 45 min
Chipsy z fioletowych ziemniaków z dipem pietruszkowym
2 godz.
Czekoladki z masłem orzechowym
1 godz. 10 min
Pikantne nachos
1 godz.
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Batoniki do kieszonki
3 godz. 15 min
Ciastka bretońskie (bez cukru)
1 godz.
Włoskie grissini
2 godz.
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Precle
1 godz.