Chipsy z rozmarynem i tymiankiem

Chipsy z rozmarynem i tymiankiem

4.2 73 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

  • 100 g kaszy kukurydzianej, drobnej
  • 100 g mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 100 g mleka
  • 50 g oleju słonecznikowego
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 4 g
Kalorie 894 kJ / 214 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...