Urządzenia i Akcesoria
Chipsy z rozmarynem i tymiankiem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
100 g kaszy kukurydzianej, drobnej
-
100 g mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
100 g mleka
-
50 g oleju słonecznikowego
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
894 kJ /
214 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Burgery Kulfona
2sa
Ciasteczka czosnkowe
50 dk
Żelki domowe
3sa 10 dk
Chlebki guttiau
2sa 30 dk
Pikantne nachos
1sa
Lody na patyku z ginem i ogórkiem
5sa 10 dk
Klasyczne lody śmietankowe w polewie czekoladowej
5sa 25 dk
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1sa 30 dk
Masło czekoladowe
40 dk
Żytnie podpłomyki
2sa 10 dk
Lody czekoladowe
12sa
Ciastka bretońskie (bez cukru)
1sa