Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g di acqua
- 1 cucchiaino di malto di orzo
- ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato
- 125 g di farina manitoba
- 125 g di farina di farro
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 25 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di origano secco
- 200 g di cipollotti freschi di Tropea a fette (3-5 mm circa)
- 50 g di pomodori ciliegino a metà
- 100 g di formaggio fresco di capra a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane azzimo
1 Std. 45 Min
Pane integrale alla curcuma
16 godz.
Salsa appetitosa
10 Min
Pizza alle zucchine
1 Std. 45 Min
Tortine all'arancia e cioccolato
2 godz.
Salsa alla reggiana
15 min
Mariola calabrese
50 min
Pani alla segale
2 godz. 40 min
Focaccine aneto e feta
1h 25 min
Pizza alla curcuma con acciughe, fiori di zucca e cipolle
3u.
Tortino allo zenzero con crumble al cacao
1 Std.
Pizza bianca alla rucola
1 Std. 35 Min