![Schiacciata di farro alla cipolla di Tropea Schiacciata di farro alla cipolla di Tropea](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/219477_0-680-4711-4711.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g di acqua
- 1 cucchiaino di malto di orzo
- ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato
- 125 g di farina manitoba
- 125 g di farina di farro
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 25 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di origano secco
- 200 g di cipollotti freschi di Tropea a fette (3-5 mm circa)
- 50 g di pomodori ciliegino a metà
- 100 g di formaggio fresco di capra a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crescia sfogliata urbinate
1h 30min
Corona di pane con il sesamo
15 Std. 30 Min
Pagnotta di farro e semi di zucca
3 Std. 40 Min
Crackers all'acqua
3 godz.
Pani alla segale
2 godz. 40 min
Biscotti ai semi vari (senza zucchero)
30min
Filoncini di avena e olive taggiasche (vegan)
4 Std.
Focacce ai semi con salsa alle erbe e noci
2 godz. 40 min
Crackers di mais
3 godz.
Schiacciatina
2h 20min
Spighette al kamut
3h 55min
Focaccia veloce in padella
40min