Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di fiocchi di avena
- 500 g di acqua
-
20
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g) - 2 cucchiai di miele
- 100 g di olio di semi di girasole + + q.b. per oliare
- 200 g di farina di segale
- 130 g di farina manitoba + q.b. per infarinare
- 1 ½ cucchiaino di sale
- ½ - 1 cucchiaino di semi di finocchio (opcjonalnie)
- 250 g di farina manitoba
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1738 kJ / 415 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pagnotta di farro e semi di zucca
3h 40min
Pane arabo al rosmarino con za'hatar
50min
Crackers integrali al rosmarino
2 godz. 40 min
Pane integrale al vapore
2h
Pane integrale in cassetta
4h
Pane ai cereali con i semi
3 Std. 10 Min
Pane rustico ai semi
1h 30min
Bauletti integrali allo speck
5 godz. 15 min
Pane con farina di mais
5h 5min
Filone di segale
4h
Pane di avena con semi di zucca
3 Std. 50 Min
Pane integrale ai semi vari
4h 10min