Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di fiocchi di avena
- 500 g di acqua
-
20
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g) - 2 cucchiai di miele
- 100 g di olio di semi di girasole + + q.b. per oliare
- 200 g di farina di segale
- 130 g di farina manitoba + q.b. per infarinare
- 1 ½ cucchiaino di sale
- ½ - 1 cucchiaino di semi di finocchio (opcjonalnie)
- 250 g di farina manitoba
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1738 kJ / 415 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan brioche integrale
21 Std. 45 Min
Pane all'orzo
2h 45min
Treccia di grano saraceno alle noci
5h 10 min
Pane integrale in cassetta
4h
Pane di segale
3h 20 min
Pagnotta di farro e semi di zucca
3 Std. 40 Min
Pane integrale con muesli
4h
Filone di segale
4h
Filoncini di avena e olive taggiasche (vegan)
4h
Pane integrale ai semi vari
4h 10min
Pane ai cereali con i semi
3 Std. 10 Min
Pane di avena con semi di zucca
3hod. 50min