Pandoro

4.8 739 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 15 godz. 15 min
10 fette

Składniki

Aroma
  • di cioccolato bianco a pezzi
    40 g
  • di miele
    30 g
  • di burro a pezzi
    30 g
  • di Rum
    1 cucchiaio
    1 cucchiaio di Marsala
  • stecche di vaniglia i semini estratti
    2
Poolish
  • lievito di birra fresco sbriciolato
    12 g
  • di farina manitoba (vedere consigli)
    60 g
  • di acqua
    60 g
Primo impasto
  • di acqua
    70 g
  • di farina manitoba
    180 g
  • tuorlo
    2
  • di zucchero
    60 g
  • di burro morbido, a tocchetti
    50 g
Secondo impasto
  • di farina manitoba
    90 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di zucchero
    25 g
  • tuorli
    3
  • di burro morbido, a tocchetti
    40 g
  • di acqua
    1250 g
  • di succo di limone
    30 g
  • zucchero a velo q.b. per spolverizzare

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 315.1 kcal / 1318.6 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 42.6 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 111.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...