Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 120 g di zucchero
- 50 g di farina tipo 00
- 500 g di latte intero
- 2 uova
- 1 stecca di vaniglia, i semini
Impasto
- 300 g di farina tipo 00
- 130 g di zucchero
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Terminare la preparazione
- 120 g di amarene sciroppate
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1361.1 kJ / 325.3 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 38.9 mg
Alternatywne przepisy
Pesche dolci
2sa
Crostata ai cachi
1h
Plumcake all'arancia
1h
Pasta frolla
1h 10 min
Tartellette con crema al limone
4 godz.
Ciambella salata speck e scamorza
50min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 godz. 20 min
Crostata con crema e amaretti al caffè
2sa
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1 Std. 30 Min
Torta della nonna (TM6)
1 Std. 30 Min
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55 Min
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1h