Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g red split lentils
- ½ lemon, thin peelings of skin only
- 2 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 300 g carrots, cut in pieces (3-4 cm)
- 50 g onions, quartered
- 50 g unsalted butter, diced
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 500 g water
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra roughly chopped for garnishing
-
100
g milk, plus extra for serving if desired
lub single cream, plus extra for serving if desired
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 654 kJ / 156 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
Alternatywne przepisy
Curried Parsnip and Apple Soup
30min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 Min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 Min
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Broccoli and stilton soup
30min
Creamy Courgette Soup
25 Min
Vegetable Soup
35 Min
Curried Carrot And Ginger Soup
50 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 Min
Curried Parsnip Soup
30min