Carrot and Coriander Soup

Carrot and Coriander Soup

4.7 216 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • red split lentils
    30 g
  • lemon thin peelings of skin only
    ½
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    2 cm
  • carrots cut in pieces (3-4 cm)
    300 g
  • onions quartered
    50 g
  • unsalted butter diced
    50 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • water
    500 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • fresh coriander leaves only, plus extra roughly chopped for garnishing
    2 sprigs
  • milk plus extra for serving if desired
    100 g
    single cream, plus extra for serving if desired

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 308.3 mg
Białko 3.9 g
Kalorie 735.8 kJ / 175.9 kcal
Tłuszcz 11.5 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 16.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...