
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g red split lentils
- ½ lemon thin peelings of skin only
- 2 cm fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 300 g carrots cut in pieces (3-4 cm)
- 50 g onions quartered
- 50 g unsalted butter diced
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 500 g water
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 sprigs fresh coriander leaves only, plus extra roughly chopped for garnishing
-
100
g milk plus extra for serving if desired
lub single cream plus extra for serving if desired
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 156 kcal / 654 kJ
- Białko
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Węglowodany
- 10.7 g