Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 100 g sobras de pão cortado em cubos
- Azeite q.b. p/ temperar
- 100 g manteiga
- 450 g cebola cortada em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 700 g água
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 1 c. chá de orégãos
- 2 pés de tomilho, só as folhas
- 1 pitada de pimenta
- 500 g feijão branco cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1378 kJ / 330 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de batata-doce, lentilhas e espinafres
1 godz.
Sopa de couve e batata
50 min
Sopa de tomate e beringela
35 min
Sopa de pastinaca, alho e nabo
50 min
Creme de abóbora e tomate
35 min
Creme de tomate com laranja e crocante de queijo
35 min
Sopa caprese
1 godz. 15 min
Creme de batata-doce
40 min
Sopa primavera com pesto de hortelã
30 min
Sopa de lentilhas com batata-doce e massa
35 min
Sopa de couve-flor e grão-de-bico
50 min
Creme de batata-doce, coco e cardamomo
55 min