Gratin de pomme de terre au fromage et restes de viande

Gratin de pomme de terre au fromage et restes de viande

4.3 65 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • 400 g d'eau
  • 1 pincée de gros sel
  • 700 g de pommes de terre coupées en dés
  • 100 g d'oignons coupés en deux
  • 20 g de beurre demi-sel
  • 300 g de restes de viande cuite
  • 80 g de vin blanc sec
  • 100 g de crème fraîche
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 150 g de fromage au choix (voir "Conseil(s)")

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 358.7 kcal / 1499.2 kJ
Białko 22.2 g
Tłuszcz 19.8 g
Węglowodany 21.8 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...