Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
-
20
g de levure boulangère fraîche
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche - 30 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 400 g de farine à pain, type Manitoba et un peu pour le plan de travail
- 1 ½ c. à café de sel
La garniture
- 1 gousse d'ail
- 300 g de courgette, coupée en dés (1 cm env.)
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 ½ c. à café de sel
- 200 g de jambon blanc, coupé en lanières
- 200 g de fromage crescenza, coupé en petits morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1918 kJ / 458 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini jambon-fromage
2 godz. 45 min
Feuilleté aux épinards, chèvre et lardons
1h 45min
Bagels pizza
2 godz. 50 min
Chaussons aux légumes
40min
Minipizzas façon pains au chocolat
3u. 15min
Pizza façon donut
1h 30min
Panzerotti aux poivrons
1h 45min
Pizza roulée aux champignons et aux poivrons
2h 15 min.
Panzerotti à la ricotta et à la saucisse
2h
Calzone
2 godz. 50 min
Wrap au chèvre
1 Std. 25 Min
Hamburgers
3u. 15min