Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marillen Curd
- 100 g Marillen, halbiert und entsteint
- 100 g Zucker, fein
- 2 Eier (Größe M)
- 130 g Butter, in Stücken
- 25 g Wasser
- 25 g Zitronensaft
- 1 Msp. Salz
- 1 Msp. Vanille, gemahlen
Mürbteig und Fertigstellung
- 75 g Marzipanrohmasse
- 80 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 175 g Weizenmehl, glatt
- 75 g Zucker, fein
- ½ TL Backpulver
- 1 Ei (Größe M)
- 80 g Frischkäse
- 80 g griechischer Joghurt (10% Fett)
- 2 - 3 Marillen, in Spalten
- Minzeblättchen, frisch, zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1678 kJ / 401 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini Tarteletts mit weißer Schokolade und Himbeeren
12h
Süßer Marillensenf
55min
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1h 10min
Brombeertorte
4sa 20 dk
Crème Brûlée
3 godz. 10 min
Panna Cotta
3h 40min
Sous-vide Birnen mit Zimtsauce
1h 50min
Brownies mit Ribiselsorbet
5sa
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1h 10min
Erdbeer-Rhabarber-Sirup
35min
Marillen-Curd
35min
Zwetschkenknödel zum Löffeln
55min