Dinkelbrot mit Kürbiskernen

Dinkelbrot mit Kürbiskernen

4.9 1.1K oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 15 godz. 45 min
12 Scheiben

Składniki

Vorteig
  • Wasser lauwarm
    50 g
  • frische Hefe erbsengroß (1 g)
    1 Stückchen
  • Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
    60 g
Brühstück
  • Kürbiskerne
    75 g
  • Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
    45 g
  • Brotbrösel (siehe Tipp)
    15 g
  • Wasser
    150 g
Hauptteig
  • Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
    210 g
  • frische Hefe
    5 g
  • Honig
    10 g
  • Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
    150 g
  • Dinkelmehl Type 630 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
    200 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Salz (10-12 g)
    2 TL
  • Öl zum Einfetten
  • Sesam zum Wälzen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 12 Scheiben

Białko 88 g
Kalorie 9214 kJ / 2200 kcal
Tłuszcz 52 g
Błonnik 37.4 g
Węglowodany 322 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...