![Dinkelbrot mit Kürbiskernen Dinkelbrot mit Kürbiskernen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7b6b2f64-1540-4cb5-b8b5-3d97c910783e/Derivates/eeffeb2f-c03e-4c70-8e8b-63f7e8834ffc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorteig
- 50 g Wasser, lauwarm
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 60 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Brühstück
- 75 g Kürbiskerne
- 45 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 15 g Brotbrösel (siehe Tipp)
- 150 g Wasser
Hauptteig
- 210 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 10 g Honig
- 150 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 200 g Dinkelmehl Type 630 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 20 g Zitronensaft
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- Sesam zum Wälzen
- Wartości odżywcze
- na 12 Scheiben
- Kalorie
- 9214 kJ / 2200 kcal
- Białko
- 88 g
- Węglowodany
- 322 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 37.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkelweckerl
23 Std. 40 Min
Einfaches Mischbrot
3h 40min
Buttermilchbrot
18h
Müsliweckerl
15 Std. 30 Min
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Waldstauden-Roggenbrot
23h 30min
Bauernbrot
16h 15min
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24 godz.
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Körnerbrötchen mit Erdnüssen
3h 40min
Dinkel-Wolke
16h 30min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 Std. 30 Min