Urządzenia i Akcesoria
Hayas Sauerteigbrot
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 20 godz.
20 Scheiben
Składniki
Herstellung des Sauerteigs (siehe Tipp)
-
Anstellgut (vom Roggensauerteig) bzw. Sauerteigstarter25 g
-
Weizenmehl, glatt100 g
-
Wasser lauwarm100 g
Hauptteig zubereiten und Brot backen
-
Wasser (opcjonalnie) lauwarm500 - 550 g
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen und Bestreuen500 g
-
Roggenmehl250 g
-
Salz15 g
-
Wasser (opcjonalnie) lauwarm30 - 50 g
-
Öl zum Einfetten
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
293 mg
Białko
4 g
Kalorie
601 kJ /
144 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Balagan
8 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Lesachtaler Hausbrot
30 godz. 30 min
Roggensauerteig
96 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Oberländer
14 godz. 30 min
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Gewürzbrot
16 godz. 30 min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Kommissbrot
15 godz. 30 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Dinkel-Sauerteigbrot
20 godz.
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 godz. 40 min