Hayas Sauerteigbrot

Hayas Sauerteigbrot

4.4 509 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 20 godz.
20 Scheiben

Składniki

Herstellung des Sauerteigs (siehe Tipp)
  • Anstellgut (vom Roggensauerteig) bzw. Sauerteigstarter
    25 g
  • Weizenmehl, glatt
    100 g
  • Wasser lauwarm
    100 g
Hauptteig zubereiten und Brot backen
  • Wasser (opcjonalnie) lauwarm
    500 - 550 g
  • Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen und Bestreuen
    500 g
  • Roggenmehl
    250 g
  • Salz
    15 g
  • Wasser (opcjonalnie) lauwarm
    30 - 50 g
  • Öl zum Einfetten

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Sód 293 mg
Białko 4 g
Kalorie 601 kJ / 144 kcal
Tłuszcz 0.5 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...